Zonnepanelen

Waarom Sunlogics?

 • wij werken samen met de beste producenten voor kwaliteit, duurzaamheid en rendement.
 • wij kopen rechtstreeks van de fabrikanten en verminderen zo onnodige schade en vervuiling door transport.
 • u krijgt de juiste zonnepanelen doordat wij rekening houden met uw woonsituatie en energiebehoefte.
 • duizenden referenties over Vlaanderen en Nederlands Limburg.
 • wij regelen voor u ook alle aanmeldingen en administratie.
 • wij zijn Rescert gecertificeerd:

Zonnepanelen Sunlogics

Teken zelf en eenvoudig zonnepanelen op uw dak en zie wat ze u op kunnen leveren.

Enkel betrouwbare PARTNERS!

SUNPOWER

Het Amerikaanse Sunpower is een gerenommeerde leverancier van fotovoltaïsche cellen met hoog rendement. Ze ontwikkelen, maken en leveren zonnetechnologie. Het innovatieve bedrijf breekt records in de efficiëntie van zonnepanelen en is dan ook een bijzonder betrouwbare partner. Wij als Sunlogics zijn Premier Partner wat ons en onze klanten voordelen biedt.

SunPower Maxeon en SunPower Performance(P19) Zonnepanelen bij Sunlogics:

 1. Toprendement
  De hoge-efficiëntie panelen van Sunpower hebben door hun Maxeon-cel-technologie een cel-efficiëntie van 20, 21 tot zelfs 22 %. Het silicium zit bij deze zonnepanelen aan de achterkant en wordt door een spiegel prisma bedekt die iedere lichtinval op de cel versterkt. Hierdoor is de energieopname maximaal en verloopt de omzetting van zonne-energie naar stroom super efficiënt. Met een wattpiek per paneel van 310 tot zelfs 435, zijn ze bijzonder krachtig en de meest rendabele zonnepanelen op de markt. De revolutionaire opbouw beperkt het rendementsverlies tot een absoluut minimum. U verdient uw investering dus snel terug en geniet van minimaal 25 jaar top rendement.
 2. Minder panelen
  Dankzij het hoge rendement moet u tot 30 % minder panelen plaatsen en kan de eventueel beperkte oppervlakte dus optimaal benut worden.
 3. Duurzaamheid
  De zonnepanelen van Sunpower zijn ontworpen voor duurzaam gebruik. In de zomer doen de grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht het silicium in traditionele zonnepanelen uitzetten en krimpen. Daardoor ontstaan er microcracks (barstjes). Het gevolg? Het rendement van de zonnepanelen neemt af waardoor u terug stroom moet bijkopen om aan uw verbruik te voldoen. Sunpower beperkt de slijtage tot een minimum door het silicium in zijn zonnepanelen vast te zetten op een koperen fundering. Dat doet het silicium minder uitzetten en krimpen. Het resultaat? Op een periode van 25 jaar kennen Sunpower-zonnepanelen een rendementsverlies van amper 5 tot 8 %. Ze brengen daarom 35 % meer op dan traditionele panelen. Hierdoor hoeft u geen stroom bij te kopen.
 4. Garanties van Sunpower
  Daarnaast geeft Sunpower u een garantie van 25 jaar op energie- en producteffecten. Maar die zult u waarschijnlijk niet nodig hebben, want amper 180 van de 7 miljoen geïnstalleerde zonnepanelen voldeed niet aan de rendementsnormen van Sunpower. Bovendien geven zij ook een tripple-warranty die ervoor zorgt dat een eventueel defect paneel opgestuurd en vervangen wordt volledig op hun kosten. U bent dus zeker van een jarenlang top rendement.

Garantie van Sunpower Performance-Panelen:

Garantie van Sunpower Maxeon-Panelen:

Hoe verschillen SunPower Performance zonnepanelen van SunPower Maxeon-paneeltechnologie?
SunPower Performance zonnepanelen maken gebruik van zeer efficiënte mono PERC-cellen, in tegenstelling tot SunPower's eigen achterzijde-contacttechnologie die is ontwikkeld voor de Maxeon-panelen.

Voordelen van de SunPower Maxeon zonnecel:

Voordelen van de SunPower Performance zonnecel


Soluxtec

Soluxtec is een innovatief bedrijf met vele jaren ervaring in de fotovoltaïsche industrie. Vanuit haar fabriek in Bitburg - Duitsland wordt er dagelijks verscheept naar heel Europa en verder. Met kantoren in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk zorgt een uitgebreid team voor een vernieuwende aanpak op gebied van marketing en research.

Voordelen van Soluxtec:

 1. Superieure product- en prestatiegaranties
  Soluxtec panelen voorzien uw installatie van 20 jaar product-garantie en een lineaire opbrengst-garantie van 80% rendement na 25 jaar.
 2. Made-in-Germany-expertise
  Dit op en top Duits product zorgt voor een kwalitatieve installatie uit hoogwaardige materialen samengesteld aan Duitse normen.
 3. Topkwaliteit met PERC-technologie
  De PERC (passivated emitter rear cell) technologie voorziet een extra diëlektrische passivatielaag onderaan de zonnecel. Deze laag vermindert substantieel de recombinatie van elektronen, of met andere woorden de neiging van elektronen om te recombineren en zo de doorgang van vrije elektronen te blokkeren hetgeen uiteraard nefast is voor de efficiëntie van de cellen.
 • Alle componenten zijn afkomstig van gerenommeerde en gecertificeerde producenten
 • Unieke kwaliteitswaarborgingsmaatregelen die in deze bedrijfstak worden toegepast
 • Beoordeling van alle componenten door onafhankelijke instituten.
 • Uitgebreide inspectie van inkomende goederen.

MEER WETEN?

Werking zonnepanelen

Zonnepanelen verzamelen zonne-energie en zetten die om in elektriciteit. De panelen bestaan uit twee lagen silicium (de zonnecel) waartussen - onder invloed van licht - elektrische stroom loopt. Die stroom gebruikt u om in uw elektriciteitsbehoefte te voorzien.

Uw installatie is zo berekend dat u in uw eigen elektriciteitsbehoefte voorziet. Op jaarbasis zijn uw productie en verbruik perfect in balans. In de zomer en overdag geeft uw installatie elektriciteit af aan het net, in de winter en ’s nachts ontvangt u elektriciteit van het net. Het totaal aan geproduceerde kWh elektriciteit leest u af op de groenteller.

Werking in 4 stappen:

 1. Een zonnepaneel bestaat uit een reeks met elkaar verbonden zonnecellen. Die vangen het zonlicht op en zetten dat om in gelijkstroom.
 2. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom, geschikt voor het openbare elektriciteitsnet.
 3. De wisselstroom gaat via de groenteller naar de zekeringkast waar de elektriciteit wordt verdeeld over het eigen interne circuit en het openbare elektriciteitsnet.
 4. Afhankelijk van uw elektriciteitsproductie:
  -gaat overcapaciteit via uw terugdraaiende meter naar het openbare elektriciteitsnet
  -ontvangt u extra elektriciteit via het openbare elektriciteitsnet.

Wat zijn GOEDE ZONNEPANELEN?

U herkent goede zonnepanelen vooral aan een lineaire rendementsafname.

Meer dan 80 % van alle merken garandeert een rendement van 90 % tijdens de eerste 10 jaar en van 80 % voor de laatste 15 jaar. Tijdens het eerste jaar zakt het rendement van uw zonnepanelen van 100 % naar 90 %. De reden? De zuiverheid van het silicium. Silicium is een erts dat uitzet door hitte en krimpt door afkoeling. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur bij uw zonnepanelen tot 90 °C oplopen. Het gevolg? Onzuiverheden veroorzaken microcracks (barstjes) in het silicium waardoor het rendement van uw zonnepanelen tot 90 % daalt. Een proces dat zich elk jaar herhaalt. Na 10 jaar zijn de microcracks zo diep in het silicium doorgedrongen, dat het rendement nog eens met 10 % afneemt. Daarom kiest u beter voor zonnepanelen met hoogwaardig en zuiverder silicium en een gelijkmatige lineaire slijtage.

Het zonnepanelenaanbod is groot. Sunlogics helpt u graag om een goede keuze te maken.

Zonnepanelen plaatsen: LENEN OF EIGEN MIDDELEN inzetten?

Wanneer u zonnepanelen plaatst, betaalt u eigenlijk vandaag voor de energie die u in de toekomst verbruikt. In ruil daarvoor krijgt u gratis energie vanaf het moment waarop uw installatie zichzelf heeft terugbetaald. Een bijzonder interessante investering die u op twee manieren kunt financieren:

 1. met eigen middelen
  ​Zoekt u een investering voor uw spaargeld? (Be)leg het op uw dak en verzeker u van een opbrengst tot 18% per jaar. Sunlogics berekent uw winst over een periode van 25 jaar. We houden rekening met alle factoren die uw winst beïnvloeden en presenteren u de opbrengst van uw spaargeld in een overzichtelijke tabel.

 2. met een krediet

  Betaal uw zonnepanelen met nul euro eigen middelen … Daar vandaag de dag uw aflossing lager ligt dan uw huidige energiefacturen maakt u vanaf de eerste dag al winst! Raadpleeg uw bank voor meer informatie omtrent hun groene leningen of bevraag u bij Duwolim of u in aanmerking komt voor een renteloze lening.

Zonnepanelen en de bank
De meeste banken bieden groene leningen aan. Daarmee leent u geld voor ecologische investeringen tegen een interessante interestvoet. Sunlogics beveelt ING aan als ideale partner voor de financiering van uw zonne-energieproject. Bij ING krijgt u een groene lening die:

 • goedkoop is (ING rekent geen dossierkosten aan)
 • rendabel is (hanteert de laagste interestvoeten op de markt)
 • vlot beheerbaar is (want u opent een ING-rekening waarop al uw transacties plaatsvinden (zoals maandelijkse afbetalingen, subsidie-uitkeringen en premies)

Sunlogics maakt voor beide mogelijkheden een gedetailleerde offerte op maat. U krijgt voor een duidelijk overzicht van uw fiscale voordelen, inkomsten, winsten en eventuele bankaflossingen.

Laat Sunlogics uw zonnepanelen plaatsen en weet vooraf hoeveel u verdient!

Hoe bekom ik een optimaal RENDEMENT?

Om uw zonnepanelen optimaal te laten renderen:

 • garandeert u een optimale lichtinval
 • kiest u voor zonnecellen met hoogwaardig silicium
 • installeert u een kwalitatief hoogstaande omvormer
 • installeert u een monitoring met onderhoud van de omvormersoftware
 • laat u uw zonnepanelen regelmatig reinigen door Sunlogics.

Wilt u precies weten hoeveel de installatie van zonnepanelen u opbrengt? Sunlogics rekent het voor u uit. Wij maken voor u een uiterst gedetailleerde offerte en berekenen wat uw zonnepanelen in hun volledige levenscyclus opbrengen. U kent dus op elk moment uw rendement.

Installeer zonnepanelen van Sunlogics en u krijgt een ecologische belegging met een interessante opbrengst!

Zonnepanelen op RONDE DAKEN

Kan ik zonnepanelen laten plaatsen op een rond dak? Ja dat kan!

Sunlogics is uw specialist in het plaatsen van zonnepanelen op ronde daken.
Voor meer informatie, stuur een mailtje naar info@sunlogics.be

SCHANSEN voor zonnepanelen

Sunlogics levert en plaatst kant-en-klare schansen voor zonnepanelen. Is uw dakoriëntatie niet geschikt voor de installatie van zonnepanelen? Staan obstakels op uw dak een optimale lichtinval in de weg? Dan bieden de schansen voor zonnepanelen u de ideale oplossing.

Uw voordelen:

 • U krijgt een esthetische oplossing voor de installatie van uw zonnepanelen.
 • U plaatst de zonnepanelen in de meest ideale positie en oriëntering.
 • U kunt meer zonnepanelen leggen dan bij een traditionele installatie op het dak.
 • U kiest uit verschillende afmetingen en installatiemogelijkheden.
Zonnepanelen REINIGEN

Zijn uw zonnepanelen zelfreinigend? Het antwoord is helaas neen. Het is een misverstand dat regen uw zonnepanelen reinigt. Vergelijk het met de voorruit van uw auto. Het deel waar de ruitenwisser komt is veel properder dan het deel waar die niet komt. Regen reinigt uw voorruit niet. Hetzelfde geldt voor zonnepanelen. Wanneer u uw panelen niet reinigt, verliest u tot 15 % rendement per jaar. U profiteert dus optimaal van uw zonnepanelen als u ze één keer per jaar laat reinigen. Bovendien voorkomt u zo ook permanente schade aan uw cellen en uw zonnepanelen.

Vogeluitwerpselen, zandophopingen onder de kaders van uw zonnepanelen of andere onzuiverheden kunnen schaduwplekken op de cellen veroorzaken. Hierdoor ontstaat er weerstand waardoor uw cellen extreem heet kunnen worden. Deze hotspots hebben tot gevolg dat de cellen permanent beschadigd kunnen raken door oververhitting waardoor het zonnepaneel op termijn volledig kan uitvallen.

Na het reinigen van uw zonnepanelen controleren wij gratis met een infraroodcamera uw panelen op eventuele hotspots. Het is immers essentieel dat u gebreken tijdig ontdekt om uw panelen onder fabrieksgarantie te kunnen vervangen.

Uw voordelen:

 • U verhoogt het rendement van uw zonnepanelen en dus ook uw winst.
 • U vermijdt permanente beschadiging van uw zonnepanelen.
 • U verlengt de levensduur van uw zonnepanelen.
 • U ontdekt tijdig eventuele gebreken en vervangt beschadigde panelen onder fabrieksgarantie.
 • U vermijdt eventuele discussie over garantie met fabrikanten.

Sunlogics is uw partner voor het reinigen en controleren van uw zonnepanelen. Ons advies; laat ze jaarlijks reinigen en controleren voor de zomer.

Uw zonnepanelen VERZEKEREN

Sunlogics biedt u de mogelijkheid om een verzekering voor uw zonnepanelen af te sluiten. Wij werken samen met Solar Insurance & Finance, een autoriteit op het vlak van verzekeringen voor wind- en zonne-energie.

Sluit u een verzekering voor uw zonnepanelen af? Dan wapent u zich tegen deze risico’s:

 • productieverlies: wanneer uw fotovoltaïsche installatie uitvalt, krijgt u een vergoeding om het verlies te compenseren
 • schade: materiaalschade door vernieling, overspanning, schadelijke luchtverontreiniging of uitzonderlijk weer (wind, hagel, storm, bliksem of vrieskou) is gedekt
 • diefstal of poging tot diefstal met braak
 • brand en ontploffing
 • elektrische ontladingen vanuit de atmosfeer.

Meer vragen over zonnepanelen?

Contacteer-ons