Zonneboilers

Zonneboilers gebruiken zonne-energie om uw water te verwarmen. Ze bestaan uit een zonnecollector en een opslagvat. Zo bieden ze u een rendabel, duurzaam én ecologisch alternatief voor de verwarming van uw sanitaire water. Met uw zonneboiler:

 • verwarmt u uw sanitaire water milieuvriendelijk
 • beschikt u over een eventuele ondersteuning van het lage-temperatuur-systeem voor uw woningverwarming.

Zonneboilers: uw offerte op maat

Sunlogics installeert zonneboilers in Limburg en daarbuiten. U krijgt een gedetailleerde offerte op maat. Zowel de werking als de installatie als het rendement komt tijdens onze offertebespreking uitgebreid aan bod. Samen met u bekijken we wat de beste zonneboiler voor uw woon- en leefsituatie is. Vraag een offerte aan via het contact-formulier...

Onze sterke PARTNERS

EUROSUN, innovatief en proactief denken

Eurosun is een verdeler van zonneboilersystemen die dankzij voortdurende productinnovatie en een proactieve werking uitgegroeid is tot de referentie voor zonneboilers. Het bedrijf combineert expertise en ervaring met uitstekende service. Met Eurosun krijgt u de beste zonneboiler op de markt.

De technische opbouw van de collector is vooruitstrevend. De absorptieplaat en de heatpipe zitten tussen twee vacuümplaten ingebed, waardoor de buiscollector volledig vacuüm wordt getrokken. Het voordeel? De opgenomen warmte zit gevangen en gaat rechtstreeks van de absorptieplaat over op de heatpipe. Het resultaat? Het warmteverlies bij koud weer is tot een absoluut minimum beperkt. Extra voordeel? De collectoren zijn uitgerust met een vacuümindicatie. Zo kent u altijd het rendement van uw collector.

Oplossingen op maat
Eurosun en Ubbink hebben alles in huis om u de beste oplossing te leveren voor uw persoonlijke situatie. De zonnecollectoren zijn onderhoudsvriendelijk en geschikt voor elk daktype. Bovendien krijgt u tien jaar garantie op uw volledige zonneboilerinstallatie.


UBBINK; rendement in alle seizoenen

Ubbink produceert vlakke plaatcollectoren die het hele jaar door een hoog rendement halen. Dankzij het prismatische patroon van de beschermende glasplaat, vangt deze collector zelfs indirecte zonnestralen op. De goede isolatie van de platen beperkt het warmteverlies. De absorber bestaat uit gecoate koperen elementen die een optimaal warmtetransport verzekeren. Deze zonnecollectoren zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. U krijgt een duurzaam en esthetisch product met uitstekende warmte-isolerende eigenschappen.


JURATHERM; boilers uit hoogwaardige materialen

De Sunlogics-zonneboilersystemen zijn standaard uitgerust met een boiler van Juratherm. Dit Duitse bedrijf is gespecialiseerd in de productie van boilers met toprendement. Ze zijn dubbel geëmailleerd en vervaardigd uit hoogwaardig kwaliteitsstaal. De magnesiumanodes maken corrosie onmogelijk. U krijgt dus een duurzaam product. Extra voordeel? Deze boilers zijn uitgerust met een dubbele interne spiraal. Als u dat wenst, kunt u dus een andere warmtebron – zoals een warmtepomp – op deze boiler aansluiten. U beschikt zo in alle omstandigheden over ecologisch verwarmd water.

MEER WETEN?

Werking zonneboiler

Een zonneboiler zet zonne-energie om in warmte. Die warmte gaat via een systeem van warmtewisseling over op het (koude) sanitaire water in een opslagvat. Zo beschikt u over ecologisch verwarmd sanitair water.

Werking in 5 stappen:

 1. De zonnecollector vangt het invallende zonlicht op.

 2. De vloeistof in de zonnecollector neemt de warmte van het zonlicht op en transporteert die naar het opslagvat.
 3. In het opslagvat draagt de vloeistof zijn warmte over aan het sanitaire water waarna de circulatiepomp de afgekoelde vloeistof terug naar de zonnecollector pompt. De cyclus start opnieuw.
 4. Het warme sanitaire water stroomt van het opslagvat naar uw bad, douche, wastafel ...
 5. Het besturingssysteem zorgt voor de automatische en veilige werking van de installatie


Op zonluwe dagen garandeert een naverwarming via uw huidige verwarmingsketel of warmtepomp dat u altijd over sanitair warm water beschikt.

Hoe onderscheidt u een goede van een slechte zonneboiler?

Met een kwalitatief hoogstaande zonneboiler van Sunlogics bespaart u tot 60 % op uw energiefactuur voor sanitair warm water!

Om een optimaal rendement te verzekeren moet uw zonneboiler:

 • afgestemd zijn op uw verbruik van sanitair warm water (een te groot of te klein opslagvat doet uw rendement dalen)
 • goed geïnstalleerd zijn (de positionering en hellingshoek van uw zonnecollector zijn van belang)
 • uitgerust zijn met de beste zonnecollectoren.

Een goede zonneboiler is:

 • een gesloten circuit onder druk
 • goed geïsoleerd
 • roestvrij
 • gemaakt met zonnecollectoren die een goede warmteoverdracht van de absorptieplaat naar verticale koperen buizen garanderen.

Sunlogics biedt u:

 • installatie door vakmensen
  U krijgt een optimale energie-opname dankzij onze perfecte installatie. We berekenen voor uw persoonlijke situatie de ideale hellingshoek en positionering.
 • de beste zonnecollectoren
  Afhankelijk van uw behoefte en situatie kiest u voor vlakke collectoren of collectoren met vacuümbuistechnologie.
 • combinatiemogelijkheden
  Sunlogics combineert, voor een optimaal energieverbruik, uw huidige verwarmingsketel of warmtepomp met uw zonneboiler.

Wist u dat een zonneboiler een bijzonder interessante investering is die u op korte tijd terugverdient? Bovendien krijgt u een premie voor de installatie van een zonneboiler.

VLAKKE COLLECTOREN of VACUÜMBUISTECHNOLOGIE?

Het grote verschil: de manier waarop de thermische zonnepanelen samengesteld zijn. Vacuümbuiscollectoren hebben een cilindrische vorm waardoor ze de hele dag door het zonlicht optimaal absorberen. Gevolg? Een hoger rendement. U hebt dus minder of kleinere panelen nodig om hetzelfde vermogen te genereren als met vlakke collectoren. Bovendien zijn thermische zonnepanelen met vacuümbuiscollectoren steviger en gemakkelijker te installeren, dan zonnepanelen met vlakke collectoren.

Meer vragen over zonneboilers?

Contacteer-ons