Omvormers

Voor iedere zonnepanelen installatie is er minstens één omvormer nodig. Deze is het hart van uw installatie en zal de geproduceerde energie (gelijkstroom) omzetten naar bruikbare energie welke compatibel is met elektrische aansluitingen en huishoudtoestellen (wisselstroom). De omvormer wordt bij voorkeur altijd best zo kort mogelijk bij de zekeringkast geplaatst.

Onze sterke PARTNERS:

SolarEdge
SolarEdge bedacht een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd.

Voordelen van SolarEdge:

 1. Garanties
  Met een standaard garantie van 12 jaar op hun omvormers bied SolarEdge meer vertrouwen en zekerheid dan eender ander merk. Bovendien zijn de garanties uitbreid baar tot 20 of 25 jaar.
 2. Opbrengst
  Met steeds vernieuwende technologieën zorgt SolarEdge voor een product dat continu verbeterd wordt door een nauwe samenwerking van eigen ingenieurs met universiteiten wereldwijd. Zo leveren omvormers van SolarEdge vandaag de dag al 25% meer opbrengst dan andere merken!
 3. Power Optimizers
  Met het standaard gebruik van optimizers zorgt een SolarEdge omvormer dat er geen serie-schakeling nodig is. Zo wordt het vermogen van ieder paneel apart gemeten en weergeven voor een optimale opbrengst en een absoluut minimum aan opbrengst verlies door bv. schaduw.
 4. Monitoring
  Met een geavanceerd monitoring platform zijn de mogelijkheden met SolarEdge ongeëvenaard. Zo laat deze bv. toe om uw vermogen en opbrengst per paneel te weergeven alsook een replay optie om te zien wat de panelen op een specifiek moment opgebracht hebben. Bovendien zijn er ook meer opties voor de installateur om u te begeleiden en snellere oplossingen te bieden.

Strak Design

Gericht op een groot aantal segmenten van de zonne-energiemarkt, van residentiële tot commerciële zonne-installaties, worden alle SolarEdge omvormers zo compact mogelijk gemaakt zonder onder te doen aan esthetische waarden.


SMA

 • Omvormers in alle formaten voor alle types zonnepanelen en opslagsystemen
 • Ontworpen en geproduceerd in Duitsland
 • Kwalitatieve omvormers die uitvoerig worden getest
 • Lokale diensten: Het Beneluxteam bedient klanten in Nederlands, Frans, Duits en Engels
 • Alle onze omvormers zijn gekeurd voor de Beneluxlanden en hebben de nodige certificaten

De eerste SMA omvormer werd reeds verkocht in Nederland in de jaren ’90. Sinds 2009 is SMA Benelux gevestigd in Mechelen (België). Van daaruit ondersteunt de servicedienst alle Beneluxklanten. In de Benelux staat de teller intussen reeds op meer dan 350.000 verkochte omvormers. Als wereldwijde marktleider voor PV-omvormers zet SMA vandaag de standaard voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Meer dan 3.000 SMA medewerkers in 19 landen wijden zich aan deze taak.


MEER WETEN?

Werking omvormers


Waar moet ik op letten bij mijn keuze van mijn omvormer:
 1. De omvormer is het hart van uw zonnestroom-installatie. Deze zorgt voor de omvorming van gelijkstroom naar wisselstroom en een goede omvormer is cruciaal voor de correcte werking van uw zonnestroom-installatie. Ga dan ook niet voor een goedkoop of onbekend merk, maar zorg dat u over een degelijk product beschikt met goede garanties voor een langere levensduur.

 2. Zonder het gebruik van optimizers worden zonnepanelen in serie geschakeld. Dit wil zeggen dat ieder paneel zo sterk is als de zwakste schakel in de serie. Als u weet dat er regelmatig schaduw zal vallen over uw zonnepanelen (bv. een schouw, de gevel van de buren, één of meerdere bomen, ..) dan opteert u best voor een omvormer met optimizers om het opbrengstverlies door schaduw te beperken tot het minimum.

 3. Ook de monitoring van uw installatie en opbrengst is gunstig voor het controleren dat uw installatie ook dat doet wat het hoort te doen. Bewust kiezen voor een degelijk product met een goed en correct monitoringsplatform is dus essentieel voor een goede opvolging van de werking van de zonnepanelen.

Meer vragen over omvormers?

Contacteer-ons