Nieuwsberichten

IAA: DHL plaatst zonnepanelen op trucks

Toegevoegd op Sep 20, 2018

IAA: DHL plaatst zonnepanelen op trucks

Volgens Flows (nieuws uit de wereld van trade, shipping, transport, logistiek en over mensen) heeft DHL met de Britse trailerfabrikant Don-Bur een nieuwe technologie ontwikkeld om vrachtvoertuigen van zonne-energie te voorzien. Met de zonnepanelen dalen het brandstofverbruik en de CO2-emissies met iets meer dan 5%.

Deutsche Post DHL was eerder al constructeur van elektrische lichte bedrijfsvoertuigen geworden en nu waagt ook de grootste logistieker ter wereld zich op de markt van het getrokken materieel.

Hoe werkt de Trailartechnologie?

Voor het opwekken van de elektriciteit worden modulaire fotovoltaïsche matten op het dak van het voertuig geplaatst. Ze zijn verbonden met de batterij van het voertuig of met de batterij van agregaten. In eerste instantie introduceert DHL dit systeem met Trailartechnologie op bakwagens, om bijvoorbeeld de laadkleppen, de koeling of de airco aan te drijven. De technologie kan ook toegepast worden op opleggers, bestelwagens en zelfs op de CubiCycle cargofietsen.

Volgens DHL hebben onafhankelijke tests bewezen dat, afhankelijk van de toepassing, de Trailartechnologie een CO2-emissiereductie van 5,2% kan betekenen. De ontwikkeling ervan kadert in het GoGreen-programma van de Duitse groep. Die wil tegen 2050 volledig emissieloos werken.

Bron: Flows