Laadpalen

De verkoop van elektrische auto's is in 2009 goed op gang gekomen en sindsdien blijven de verkoopcijfers stijgen. 2015 was een geweldig jaar, met 78% meer elektrische auto's op de weg dan in 2014. Maar hoe ziet de groei er in de nabije toekomst uit?

Het is waar dat enkele landen al hebben aangegeven de verbrandingsmotor te willen uitbannen. Noorwegen, Duitsland, Nederland en zelfs India willen over 10 tot 15 jaar alleen nog elektrische auto's op de weg toestaan. Daarbij heeft Japan al meer laadpalen (>40.000) dan benzine stations (<35.000), dus we zijn zeker op de goede weg.

Nu de verkoop van elektrische auto's maar 1% bedraagt van de volledige auto verkoop, begrijpen wij dat rijders en bedrijven die overwegen de overstap te maken naar een elektrische auto, makkelijk aan alle informatie moeten kunnen komen. Daarom hebben wij onze bibliotheek ontworpen die de overstap naar een elektrische auto makkelijker zal maken.

Onze PARTNER:

NewMotion

Het doel van NewMotion is om elektrisch rijden zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen ongeacht hun lifestyle, bedrijf, auto of budget. Sinds 2009 is het aantal geregistreerde laadpassen gegroeid tot meer dan 100.000 en hebben ze meegeholpen om de parkeerplaatsen van 1.500 werkplekken te veranderen in slimme laadlocaties. Vandaag zijn ze dan ook trots dat ze Europa's grootste partner voor elektrisch laden zijn.

Hun laadpass en app bieden toegang tot meer dan 50.000 publieke laadpalen in Europa. Daarmee hebben zij het grootste openbare laadnetwerk van Europa. Voor de medewerkers in een bedrijf bieden ze de mogelijkheid om onderweg hun auto probleemloos op te laden. Als u wilt, kunt u de laadpalen van uw bedrijf publiceren in de app en zo toegankelijk maken voor alle berijders van elektrische auto's binnen het NewMotion netwerk.

NewMotion bied zowel laadpalen voor particulieren huizen, privaat of publieke appartementen alsook laadpalen voor kleine en grote bedrijven.


UBBINK; rendement in alle seizoenen

Ubbink produceert vlakke plaatcollectoren die het hele jaar door een hoog rendement halen. Dankzij het prismatische patroon van de beschermende glasplaat, vangt deze collector zelfs indirecte zonnestralen op. De goede isolatie van de platen beperkt het warmteverlies. De absorber bestaat uit gecoate koperen elementen die een optimaal warmtetransport verzekeren. Deze zonnecollectoren zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. U krijgt een duurzaam en esthetisch product met uitstekende warmte-isolerende eigenschappen.


JURATHERM; boilers uit hoogwaardige materialen

De Sunlogics-zonneboilersystemen zijn standaard uitgerust met een boiler van Juratherm. Dit Duitse bedrijf is gespecialiseerd in de productie van boilers met toprendement. Ze zijn dubbel geëmailleerd en vervaardigd uit hoogwaardig kwaliteitsstaal. De magnesiumanodes maken corrosie onmogelijk. U krijgt dus een duurzaam product. Extra voordeel? Deze boilers zijn uitgerust met een dubbele interne spiraal. Als u dat wenst, kunt u dus een andere warmtebron – zoals een warmtepomp – op deze boiler aansluiten. U beschikt zo in alle omstandigheden over ecologisch verwarmd water.

MEER WETEN?

Voordelen
  1. ecologisch: met een laadpaal daalt de laadtijd naar minder dan 6 uur (tegenover 10 uur met een klassiek stopcontact). Hebt u ook zonnepanelen, dan kunt u deze hernieuwbare energie voor 100% gebruiken om uw wagen op te laden.

  2. veilig en doeltreffend: laadpalen voor thuis zijn zo ontworpen dat ze meer vermogen leveren dan een eenvoudig stopcontact, maar zonder risico op verhitting. De laadpaal wordt immers geïnstalleerd op een speciaal daartoe voorziene en beschermde kring aan het begin van de installatie en met een eigen automatische schakelaar en differentieelschakelaar 30 mA. Er is dus geen kunstmatige beperking van de stroomsterkte om oververhitting te vermijden, terwijl dat bij de adapter-lader die bij uw wagen wordt geleverd wel het geval is.
  3. zuinig: elektriciteit thuis kost minder dan de elektriciteit aan openbare of gedeelde laadpalen. Als u zonnepanelen hebt, is de elektriciteit zelfs helemaal gratis!
  4. technisch: een laadpaal kan uitgerust zijn met interessante en 'slimme' functionaliteiten. Zo kan het vermogen automatisch dalen als er andere grote toestellen ingeschakeld zijn of kan het opladen worden uitgesteld naar een gunstiger tijdstip. Een laadpaal kan bovendien de automatische overdracht van de laadgegevens beheren via het internet of de energiestromen tussen het elektriciteitsnet en de elektriciteitsinstallatie.

Meer vragen over laadpalen?

Contacteer-ons