Warmtepompboilers

Sanitair water verwarmen op basis van lucht? Geen probleem! Met een warmtepompboiler warmt u uw sanitaire water op met de energie die in de omgevingslucht zit. Snel, goedkoop én milieuvriendelijk.

Met een warmtepompboiler:​

 • verkleint u uw ecologische voetafdruk, want u gebruikt geen fossiele brandstoffen
 • verwarmt u duurzaam, want lucht is de basis voor uw sanitaire warme water
 • kiest u voor een rendabele oplossing, want een warmtepompboiler van Sunlogics heeft een COP (Coefficient of Performance) van 3,55
 • verlaagt u uw energiefactuur, want onze zonnepanelen voeden indirect uw warmtepompboiler.

Met een warmtepompboiler van Sunlogics geniet u het hele jaar door van ecologisch sanitair warm water. Zelfs bij vriestemperaturen ligt het rendement van een Sunlogics-warmtepompboiler nog 150 % hoger dan bij een klassieke elektrische boiler! Met een volume van 260 liter voorziet deze warmtepompboiler ruim in de warmwaterbehoefte van uw gezin.

Topkwaliteit dankzij onze partner

AUER

Sunlogics koos voor een samenwerking met de Franse AUER, dé referentie in warmtepompboilers met hoog rendement.

Waarom AUER?

Met meer dan 120 jaar ervaring, biedt het Franse AUER een breed scala aan verwarmings- en warmwateroplossingen voor huishoudelijke, openbare en tertiaire installaties.

AUER produceert hoogwaardige producten die energie besparen, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn. Door hun sterk ecologische aanpak, voldoen alle producten aan de eisen van de meest recente Europese en Franse verwarmingsregelgeving.

Dankzij hun multi-energieoplossingen (gas, brandstof, hernieuwbare energiebronnen) kan AUER de juiste oplossing voor u bieden om uw comfort en welzijn te garanderen.

Bovendien worden alle AUER-producten ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in hun fabriek in Noord-Frankrijk. Deze unieke concentratie van vaardigheden en vakmanschap toont hun “savoir-faire”.


AUER Edel Air Warmtepompboilers

 • 5 jaar garantie
 • A+
 • Europese productie

Edel Air voorziet sanitair warm water voor 4 tot 6 personen (afhankelijk van het model).

Warmtepompboiler voor het opwarmen van sanitair water. Dankzij zijn compacte afmetingen is deze warmtepompboiler ideaal voor gebruik in appartementen waar weinig plaats is. Het unieke van dit systeem is dat er slechts 1 luchttechnische aansluiting van 125/80 aangesloten dient te worden. Dankzij het A+ label is de warmtepomp extreem zuinig. De extra geluidsisolatie zorgt ervoor dat het toestel fluisterstil is. Het reservoir is geëmailleerd en heeft een volume van 150 liter. Daarmee kan sanitair warm water voorzien voor 4 personen. Het toestel heeft een gepatenteerde eHD warmtewisselaar met microchannels, vervaardigd uit aluminium die als voordeel heeft dat deze niet in contact staat met het sanitair water.

Toepassing

 • Verwarming van sanitair warm water
 • Montage aan de wand

Warmtepompboiler voor het opwarmen van sanitair water. Dankzij het A+ label is de warmtepomp extreem zuinig. De extra geluidsisolatie zorgt ervoor dat het toestel fluisterstil is. Het reservoir is vervaardigd uit inox en heeft een volume van 200 of 270 liter. Daarmee kan sanitair warm water voorzien voor 5 of 6 personen. Het toestel heeft een gepatenteerde eHD warmtewisselaar met microchannels, vervaardigd uit aluminium die als voordeel heeft dat deze niet in contact staat met het sanitair water. Met het extern ON/OFF contact kan je de boiler vanop afstand aan/uit zetten, wat ideaal is voor bv. een buitenverblijf.

Toepassing

 • Verwarming van sanitair warm water
 • Vloermontage

Indien u kiest voor een AUER Edel installatie geniet u van de volgende voordelen:

1. Compacte afmetingen en eenvoudige installatie
Dankzij de compacte afmetingen van de warmtepompboilers (maximale hoogte van 175cm voor het grootste toestel) kunnen deze toestellen eenvoudig geïnstalleerd worden in bv. uw wasruimte, berging of zelfs in een standaard kast van 60cm breed.

2. Stille werking
Edel Air is een extreem stil toestel. Met een geluidsdruk van slechts 33 db(A) voor het grootste toestel van 270 liter (gemeten op 2meter afstand van het toestel) kan het eenvoudig in een leefomgeving geïnstalleerd worden.

3. Milieuvriendelijk
De warmtepompboiler Edel Air bevat slechts een kleine hoeveelheid (max. 0,15kg) van het milieuvriendelijke koelmiddel R290 (GWP*=3)

*Aardopwarmingsvermogen (Global Warming Potential, GWP) = Dit is een cijfer dat het globale potentieel om de aarde op te warmen aangeeft van andere broeikasgassen ten opzichte van koolstofdioxide als de norm. Dit is de geschatte integratie, die wordt aangeduid in verhouding tot CO2, van de stralingsenergie naar de aarde toe.

4. Baanbrekend ontwerp
De eHD warmtewisselaar met microchannels zorgt voor een zeer efficiënte warmteoverdracht. Deze warmtewisselaar van de warmtepomp zit rond de tank en niet in de tank: dit zorgt voor een scheiding tussen het koelgas en het warm water.

5. Energiezuinig
Edel Air heeft een hoog rendement en een laag verbruik. Dankzij het unieke ontwerp van het toestel kan u tot 80% van uw energie besparen.

Sunlogics sluit Auer-warmtepompboilers aan met een luchtthermische buis. Zo ondervindt u geen hinder van condensatie en statische elektriciteit.

MEER WETEN?

Werking warmtepompboiler

De werking is even eenvoudig als geniaal. De warmte van de omgevingslucht dient als basis voor de verwarming van uw sanitaire water. Eenvoudig en ecologisch dus, maar vooral: gratis.

De werking in vijf stappen:

 1. De warmtepompboiler zuigt omgevingslucht aan.
 2. De omgevingslucht stroomt door een warmtewisselaar met koelgas.
 3. In de warmtewisselaar dringt de energie van de omgevingslucht het koelgas binnen waardoor het opwarmt.
 4. De compressor neemt het opgewarmde koelgas op en warmt het verder op tot heetgas.
 5. Het heetgas stroomt door de spiraalwarmtewisselaar in het buffervat waardoor de warmte van het heetgas het sanitaire water op de juiste temperatuur brengt.

Wat is een goede warmtepompboiler?

Een kwalitatief hoogstaande warmtepompboiler:

 • scoort hoog op de verhouding prijs/rendement
 • heeft een COP van minimaal 3
 • bevat een voldoende groot waterreservoir
 • beschikt over een spiraalwarmtewisselaar
 • gaat legionella tegen
 • is gemaakt van roestvrij materiaal
 • is goed geïsoleerd.

Combineert u een warmtepompboiler met zonnepanelen? Dan verlaagt u eenvoudigweg uw energiefactuur voor sanitair warm water.

Sunlogics biedt u...
 • een ecologisch alternatief voor de verwarming van uw sanitaire water tegen een scherpe prijs
 • een rendabele warmtepompboiler met een COP van 3,55 (dit wil zeggen: één eenheid elektriciteit levert 3,55 eenheden thermische warmte op)
 • een gebruiksvriendelijke warmtepompboiler met een handig digitaal beeldscherm
 • een duurzaam product uit hoogwaardig materiaal met diverse energievriendelijke combinatiemogelijkheden
 • een veilige warmtepompboiler met antilegionellaprogramma
 • toptechnologie met een efficiënte compressor en magnesiumanode tegen corrosie
 • een aansluiting met een luchttechnische buis die de koude lucht naar buiten voert
 • een aansluiting met een afvoerpunt voor het condenswater van de boiler
 • een warmtepompboiler die zo kort mogelijk bij uw verwarmingsinstallatie wordt geplaatst
 • vijf jaar waarborg op de wisselstukken.

Kortom; u investeert in een product dat een laag verbruik koppelt aan een hoog rendement

Opstelling warmtepompboiler

Meer weten over warmtepompen of een offerte aanvragen?

Contacteer-ons